lørdag 17. mars 2012
Pop pop pop Cake pops. Aka kake på pinne. Pinnekake.
Dette er min versjon av bake blogg. Jeg elsker å bake - det er god rekreasjon og det smaker gjerne meget fantastisk. Skryt skryt av meg og mine bakeevner.
For å bake cake pops trenger man to ting.
1.En "mislykka" kake, eller generelt en kake man ikke vil spise på den vanlige måten. Gjerne er brownie type kake. For disse cake popsa jeg skal vise hadde jeg en med sjokolade kake og en med vaniljekake. Jeg likte best den med sjokolade. Men det er nå bare meg.
Oppskrift sjokoladekaka:
SJOKOLADEKAKE – cake pops el muffins
Oppskriften er basert på baking i langpanne, men den fungerer fint som muffins (blir ca. 24stykk) eller hvis du vil gjøre litt stas, bak den i 2 runde bakerformer Ø24cm, sett de oppå hverandre med litt glasur imellom og hell glasur på toppen for så å pynte (du vil nok trenge noe mer glasur, lag 1 1/2 oppskrift ) Kaken er også grei å fryse (uten glasur). Oppskriften er hentet fra Helt Enkelt av Ingrid Espelid Hovig og Paul Løwe.
200g margarin, smeltet og avkjølt
3 egg
4 dl sukker
6dl hvetemel
3 ts bakepulver
3ts vaniljesukker
3ss kakao
1 beger seterrømme
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett margarinen og bland. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og bland sammen. Deigen blir ganske stiv. Ha oppi seterømmen og bland - du bør ha en tykk flytende kakedeig. Ha deigen oppi en langpanne (ca. 35x40cm) ikledd bakepapir og fordel den jevnt i pannen. Stek kaken midt i ovnen ca. 30 minutter ved 180 C. (Baker du deigen som muffins kan du regne med ca. 15min baketid) Test kaken med pinne før du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken i formen.
For å lage cake pops deigen lar du denne kaka stå i formen til dagen etter. Så lager du sjokoladekrem. Jeg anbefaler å se på passion4baking bloggen - der er det mye bra sjokoladekrem og ellers tipa for baking av cake pops etc.
Så knuser/smuldrer du hele kaka di oppi en bakebolle/kjøkkenmaskin og blander med sjokoladekremen da blir den tung, seig og mmmm. Deretter ruller du emnene i passende kuler, ikke for tunge for da faller de av pinnen. Etter å ha rullet hele deigen til kuler setter du dem på noen tallerkner og setter dem i fryseren i ca en halv time.
Deretter tar du dem fram igjen. Finn fram pinnene du har kjøpt (sjek om du finner på clas e.l. for bakebutikkene er stygt dyre.
2. Man trenger masse masse sjokolade!! Deilig kokesjokolade som dronning sjokolade for eks. Me likey. Denne smelter du og dypper den ferdig forma klumpen med kake på pinne nedi. Kan forresten være lyrt å lande inn litt kokosfett/delfiafett i sjokoladen, da blir den mer rennende og enklere å forme på popsa.
La sjokoladen tørke noen minutter og rull den i pynt/dypp den i pynt/strø på litt pynt.
Ellers er den også god med "bare" sjokolade.
Sett dem i kjøleskapet for oppbevaring så ikke sjokoladen smelter. Best dagen etter baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar